Posted on: February 28, 2022 Posted by: Tobias Swelheim Comments: 0

Een plant met een mooi uiterlijk, bossig en frisgroene bladeren: de Fargesia Rufa. Rode stengels die uitlopen in een olijfgroene kleur, niet woekerend, dus echt prachtig voor in jouw tuin. Bamboe voegt namelijk echt iets toe in iedere tuin, een mooie tint maar straalt ook zeker rust uit.

Deze plant is een niet-woekerende plant, dus uitlopers op andere plaatsen in de tuin zal je niet tegenkomen. Om hier nog zekerder van te zijn kun je de planten ook plaatsen in potten of een plantenbak. Als je de Fargesia Rufa in een strakke en moderne plantenbak plaatst heeft dit een erg mooi effect.

Deze bamboesoort is ook uitermate geschikt voor ons klimaat. Dat komt allereerst omdat deze planten erg sterk en gezond zijn. Deze bamboe is zelfs geschikt voor zware regenval of hele strenge vorst. Wanneer het erg vriest, of de plant geen water krijgt, dan rollen ze als het ware de bladeren op. Dit biedt bescherming voor de bladeren. Als dit nog niet genoeg is, dan kunnen ze ook het blad, of een gedeelte daarvan, laten vallen. Wanneer de temperatuur dan weer stijgt groeien deze bladeren gerust weer aan. In de winter is deze bamboe soort dus alsnog (vaak) groen.

De bamboe kan ook nog eens flink en snel groeien, dit zorgt voor veel privacy in de tuin. Het maakt niet uit waar je de Fargesia Rufa plaatst, groeien zal die zeker. Toch is een plek in de schaduw met een vruchtbare grond het meest geschikt en kan de bamboe tot 3 meter hoog worden. Meer in de zon en een minder vruchtbare grond zal leiden tot een groei tot 2 meter. Toch kun je de bamboe overal plaatsen, dit is ook afhankelijk van de eigen wensen.

Zie jij deze mooi gekleurde bamboe soort al in jouw tuin staan?